ANNONS

Nu börjar sommarens kaos på gröna linjen

t-centralen tunnelbana
Räkna med trängsel på T-centralen när gröna linjen stängs av.
Det lär bli trångt på T-centralen, Slussen och tågen idag.
Nu stängs gröna linjen av mitt i stan.
ANNONS

Den senaste tiden har resenärer på röda linjen fått krångla med tågbyten mellan Mariatorget och Slussen. Anledningen är det underhållsarbete som utförs på Söderströmsbron.

Men från och med tisdag går tågen normalt igen. Då är det istället resenärerna på gröna linjen som får ladda med lite extra tålamod.

Under fyra veckor går inga tåg på gröna linjen mellan T-centralen och Slussen. Resenärerna hänvisas istället till röda linjen som då går normalt igen.

Fyrdubbla byten från Hagsätra

För resenärer från Hagsätralinjen som vill till stationer norr om T-centralen kommer arbetet totalt innebära fyra byten.

Sen slutet av juni vänder tågen från Hagsätra vid Globen och resenärerna behöver ta tvärbanan till Gullmarsplan, där de kan byta till tågen från Farsta strand eller Skarpnäck.

Och nu tillkommer alltså byten i Slussen och T-centralen.

Den 17 augusti kommer tågen stanna vid Globen igen.

ANNONS

Färre turer till Hötorget

Restiden kan bli längre än normalt då resenärer behöver byta tåg vid båda stationerna och det är också risk för trängsel ombord på tågen samt på stationerna där många behöver byta.

På grund av arbetet kommer vartannat tåg från Hässelby och Vällingby vända vid Hötorget så färre tåg kommer att trafikera sträckan mellan T-centralen och Hötorget. Som mest kommer ett tåg att gå var tolfte minut.

SL rekommenderar att man ser över alternativa färdsätt som tvärbanan, pendeltågen och bussar.

Gröna linjen

Då börjar tågen gå igen

  • Stoppet på gröna linjen mellan T-centralen och Slussen pågår från 16 juli till 12 augusti.
  • Tågen från Farsta strand och Skarpnäck vänder vid slussen.
  • Tågen från Hagsätra vänder vid Globen till och med 17 augusti.
  • Tågen från Vällingby och Hässelby vänder vid T-centralen eller Hötorget.
  • Tågen mellan T-Centralen och Hötorget går som tätast var 12:e minut, mellan Hötorget och Vällingby var 6:e minut och mellan Vällingby och Hässelby strand var 12:e minut.
  • Inga tåg på gröna linjen stannar på Fridhemsplan till och med 1 september på grund av renovering av stationen. Blå linjen påverkas inte.