Busstrafiken i innerstaden kom i gång igen under förmiddagen.
Busstrafiken i innerstaden kom i gång igen under förmiddagen.

Alla busslinjer i gång i innerstan

Nyheter / Trafik 

Vid 11-tiden på förmiddagen var alla busslinjer åter i trafik i innerstan, men det var fortfarande förseningar och oregelbunden trafik runt om i länet.
Trafikkontoret fattade samtidigt beslut om att tippa snö i Riddarfjärden och Lilla Värtan.

Spårtrafiken i Stockholm har fungerat bra, trots snöovädret. Däremot har många busslinjer haft stora problem, på grund av halkan. I innerstan var bara stombusslinjerna i trafik under morgontimmarna, men vid 11-tiden hade alla busslinjer åter kommit i gång. Man får dock räkna med förseningar.

– Alla busslinjer kör nu igen, men med reducerad trafik, säger Lovisa Åbom, presskontakt hos SL.

På andra håll i länet är det värre. I Täby, Vallentuna, Åkersberga och Vaxholm är trafiken fortfarande oregelbunden och försenad. I Nacka-Värmdö ersätter taxibilar busslinje 463 och i Huddinge/Botkyrka är linjerna 727 och 729 fortfarande inställda.

– Men läget förändras hela tiden, man får titta på vår webbsida, säger Lovisa Åbom.

Snöröjningen i Stockholms stad går bra, enligt Anders Porelius, pressansvarig vid trafikkontoret. Redan under natten gjordes två genomplogningar i innerstaden och även i ytterstaden plogades det intensivt.

– Nu på förmiddagen ser det generellt bra ut även i hela ytterstaden. Vi har prioriterat huvud- och busstråk. Det finns så klart bostadsgator som inte är plogade än men vi kommer till dem under eftermiddagen. I Hammarby sjöstad släpade arbetet efter på grund av maskinhaveri, sådant händer alltid någonstans, säger han.

Trafikkontoret fattade på förmiddagen beslutet att lassa ut snö från innerstaden. Orsaken är att det finns risk för mer snöfall, under torsdagen och i helgen.

– Vi måste frigöra yta, för ny snö som ska falla. Därför ska vi tippa snömassor i Riddarfjärden och i Lilla Värtan, säger Anders Porelius.

Beslutet togs efter noga övervägande, eftersom det innebär en stor belastning för miljön: Stora mängder avgaser vräks ut när lastbilarna står på tomgång under arbetet, som startar i dag eller under morgondagen.

Eventuellt kan snö behöva fraktas bort även i ytterstaden, men inget beslut om det har fattats än. Där behöver man inte tippa snö i sjön, eftersom det finns mark att använda.

Fler nyheter från Stockholm

Karin Ernlund (C)
Nyheter

C: Nej till samarbete med SD även i Stockholm

Cykelstig
Nyheter

Nya cykelstigar i tre reservat ska utredas

Ungdomsgården 2:a hemmet, som Fryshuset driver i Skärholmen
Nyheter

Ungdomarnas låtar blev en bok

Joel Kanebjörk, AIK innebandy
Sport

Landslagsspelare lämnar AIK

Nyheter

Nu öppnar Karolinskas nya barnmottagning

Sport

J-O Waldner hyllades på Globen