Välj ditt område
Oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M).
Oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M).

Nya City-förslaget får kritik

Trafik Knappt hann det nya förslaget för City presenteras innan oppositionen var framme med sågen. Förslagen orsakar trängsel och man missar elefanten i stadsrummet, tycker man från borgerligt håll.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) presenterade i dag tre stora förslag till förändringar i City som alla syftar till att minska biltrafiken och underlätta för flanörer och cyklister.

Moderaterna i stadshuset menar att planen bygger på ett feltänk.

– Förslaget kommer inte att leda till att 57 procent av trafiken försvinner som majoriteten tycks tro, utan istället orsaka värre trängsel i innerstan. Vi moderater vill ha färre bilar i city, men för det krävs lösningar som får människor och företagens vardag att fungera, säger oppositionsborgarrådet i Stockholms stad, Cecilia Brinck (M) i ett pressmeddelande.

Hon menar att förslagen inte är realistiska.

– Majoriteten har inga svar på hur framkomligheten för nyttotrafiken ska säkras. Butiker är beroende av varutransporter och att kunderna kan ta sig fram. Handeln, kaféerna och restaurangerna är livsnerven i Stockholms city. Det behövs hållbara, kostnadseffektiva och fungerande transporter för att de inte ska slås ut, säger Cecilia Brinck (M),oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

Majoriteten skriver dock i sitt förslag att leveranser skulle kunna ske via en samlastningscentral.

Även KD kritiska

Och Kristdemokraternas Erik Slottner tycker att majoriteten glömmer Plattan.

– Elefanten i stadsrummet är Sergels torg. Om inte något görs åt denna plats kommer City aldrig att kunna repareras. Sergels torg skapar ett sår i City och gör platsen otrygg och ogästvänlig under stor del av dygnet, skriver han i ett pressmeddelande.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton