Välj ditt område
Citybanan invigs i juli i år.
Citybanan invigs i juli i år.

Citybanan: Godståg hotar planer på nattpendel

Trafik Landstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) som ansvarar för trafikfrågor ryter till mot Trafikverket. Detta i en artikel i SvD. Tamsons (M) anser att Trafikverket sviker avtalet om Citybanan.

Dealen med Citybanan var att SL:s pendeltåg skulle hålla till i tunneln under stan samtidigt som SJ och andra operatörer skulle hålla sig kvar på ytan.

Nu har Trafikverket dock öppnat för att köra godståg i tunneln på natten. Det får Kristoffer Tamsons (M) att rasa på Trafikverket, regeringen och infrastrukturministern i en intervju med SvD.

– De har kört över oss, säger Tamsons (M) till tidningen.


Kristoffer Tamsons,

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.


Tamsons (M) ser risker med att nattliga godståg ska begränsa SL:s planer på nattpendel, eller att ett godståg spårar ur i tunneln.

Han pekar på en händelse vid Södra station nyligen där persontrafiken drabbades när ett godståg spårade ur. Tanken var att sådant inte skulle kunna hända i citytunneln.

Trafikverket förstår inte kritiken, framgår i SvD. De har diskuterat att släppa ned vissa posttåg i tunneln under den tid då getingmidjan stängs av under kommande somrar.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Insändare

KD: ”Orimlig kostnad för parksanering”

Nyheter

Ny sport håller hov i Tyresö

Brott

18-åring nekar till mord på jämnårig

Nyheter

Trångt vid Ljusteröfärja – polis stoppar bråk

Nöje

Karta: Här finns din närmsta midsommarstång

köer vid västbergaavfarten norrut efter olycka, E4
Nyheter

Krock skapade långa köer vid Västberga