Välj ditt område
Citybanan invigs i juli i år.
Citybanan invigs i juli i år.

Citybanan: Godståg hotar planer på nattpendel

Trafik Landstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) som ansvarar för trafikfrågor ryter till mot Trafikverket. Detta i en artikel i SvD. Tamsons (M) anser att Trafikverket sviker avtalet om Citybanan.

Dealen med Citybanan var att SL:s pendeltåg skulle hålla till i tunneln under stan samtidigt som SJ och andra operatörer skulle hålla sig kvar på ytan.

Nu har Trafikverket dock öppnat för att köra godståg i tunneln på natten. Det får Kristoffer Tamsons (M) att rasa på Trafikverket, regeringen och infrastrukturministern i en intervju med SvD.

– De har kört över oss, säger Tamsons (M) till tidningen.


Kristoffer Tamsons,

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.


Tamsons (M) ser risker med att nattliga godståg ska begränsa SL:s planer på nattpendel, eller att ett godståg spårar ur i tunneln.

Han pekar på en händelse vid Södra station nyligen där persontrafiken drabbades när ett godståg spårade ur. Tanken var att sådant inte skulle kunna hända i citytunneln.

Trafikverket förstår inte kritiken, framgår i SvD. De har diskuterat att släppa ned vissa posttåg i tunneln under den tid då getingmidjan stängs av under kommande somrar.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Hemlig rutt för lördagens klimatmarsch

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Årets Stockholmsbyggnad

Över 3 000 har röstat på årets byggnad

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby

Nyheter

Nu är tjejfotbollen i gång i Vårberg

Nyheter

Kulturchefer åtalas för mutbrott