Välj ditt område
Citybanan invigs i juli i år.
Citybanan invigs i juli i år.

Citybanan: Godståg hotar planer på nattpendel

Trafik Landstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) som ansvarar för trafikfrågor ryter till mot Trafikverket. Detta i en artikel i SvD. Tamsons (M) anser att Trafikverket sviker avtalet om Citybanan.

Dealen med Citybanan var att SL:s pendeltåg skulle hålla till i tunneln under stan samtidigt som SJ och andra operatörer skulle hålla sig kvar på ytan.

Nu har Trafikverket dock öppnat för att köra godståg i tunneln på natten. Det får Kristoffer Tamsons (M) att rasa på Trafikverket, regeringen och infrastrukturministern i en intervju med SvD.

– De har kört över oss, säger Tamsons (M) till tidningen.


Kristoffer Tamsons,

Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.


Tamsons (M) ser risker med att nattliga godståg ska begränsa SL:s planer på nattpendel, eller att ett godståg spårar ur i tunneln.

Han pekar på en händelse vid Södra station nyligen där persontrafiken drabbades när ett godståg spårade ur. Tanken var att sådant inte skulle kunna hända i citytunneln.

Trafikverket förstår inte kritiken, framgår i SvD. De har diskuterat att släppa ned vissa posttåg i tunneln under den tid då getingmidjan stängs av under kommande somrar.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Musiklarm i Hässelby gård
Nyheter

Klassisk musik ska störa ungdomshäng i garage

Brott

Polisen efter skottlossning: Söker vit bil

Brott

Två sexofredande anmälda på We Are Sthlm

Sport

Alexander Östlunds dotter svensk mästare

Nyheter

Fängelse för bedrägeri av Djursholmsvilla

Insändare

”Gärdets gräs dödar”