Nya cykelvägar i både Botkyrka och Salem

Jaana Soppela från Tumba tycker att det är problematiskt att cykla Tumba-Tullinge.
Jaana Soppela från Tumba tycker att det är problematiskt att cykla Tumba-Tullinge.
Kristina Palm, Tullinge.
Kristina Palm, Tullinge.
Arno Toivonen, Tullinge.
Arno Toivonen, Tullinge.
Lars-Gunnar Andersson, Rönninge.
Lars-Gunnar Andersson, Rönninge.
Flera cykelvägar är på gång i både Botkyrka och Salem. Nästa år ska det gå att se resultat, även om några av byggena börjar i år.

Salems kommun har länge planerat för en cykelbro över Karlskronaviken till Södertälje.

– Cykelbron till Södertälje har projektstart i höst. Vi hoppas komma igång på allvar under andra halvåret 2018, säger Salems kommunalråd Lennart Kalderén (M).
På platsen, Karlskronaviken i Rönninge, finns i dag en järnvägsbro och en kulvert med fjärrvärmerör. Bron ska göra det lättare att komma till Södertälje som möter upp med väg från andra hållet.

Cykelväg till Tullinge

I Botkyrka har bygget av den efterlängtade gång- och cykelvägen mellan Tullinge och Skyttbrink blivit försenat, men Trafikverket hoppas ändå påbörja bygget i år.
– De inkomna anbuden på att bygga var för dyra, men vi tar in nya nu fram till 25 augusti, säger projektledaren Mats Berg på Trafikverket.

Cykelväg längs Dalvägen

Trafikverket ska också bygga en cykelväg längs med Dalvägen under 2018. Den ska gå mellan Vattravägen och fram till St1-macken där det redan finns cykelväg.
– Då slipper man cykla bland bilar på Olvonvägen, säger trafikplaneraren Liselott Söderström på Botkyrka kommun.

Säkrare till Fiskharhagen

2018 blir det också cykelväg till Fiskarhagen (från Norsborgsvägen).

– Under hösten börjar vi också arbetet med nya cykelparkeringar vid tunnelbanestationer och bussknutpunkter. Det arbetet kommer att pågå under ett par år, säger trafikplaneraren Liselott Söderström.