Direktbussarna från Tyresö kan räddas

Direktbussarna till city kan räddas.
Direktbussarna till city kan räddas.
Prognosen för SL:s ekonomi ser ljus ut. Årets överskott tros landa på 550 miljoner kronor. Pengarna gör det möjligt för SL att göra en riktad satsning på busstrafiken – bland annat i Tyresö.

– Attraktiv kollektivtrafik är ovärderligt för en fungerande Stockholmsregion. Därför är det bra att vi nu kan satsa omkring 110 miljoner kronor på busstrafiken, säger Gustav Hemming (C), miljö- och regionplaneringslandstingsråd.

Enligt Gustav Hemming är detta ett resultat av bland annat pressade kostnader, effektivare verksamhet, rekordmånga resande, fler betalande resenärer och ökade intäkter.

Vill lyfta direktbussarna

Exakt vilka linjer som kommer att förstärkas eller hur täta turer det handlar om är inte klart, utan ska förhandlas fram och presenteras längre fram i höst. Men direktbussarna från Södertörn in till centrala Stockholm är en prioritet, enligt Gustav Hemming.

– Jag vill särskilt lyfta fram att direktbussarna på Södertörn blir kvar. Bussarna är populära och jag, Alliansen och MP har kämpat hårt för att behålla dem, säger Gustav Hemming.