Efterlyst man i 35-årsåldern greps av polis

Mannen greps efter att han slagit sönder en tvättstuga och attackerat polisen.
En efterlyst man greps i Brandbergen på fredagen.
Lars-Göran Rehn, Haningepolisen.
Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
En efterlyst man har gripits i Brandbergen. Tumult uppstod i samband med frihetsberövandet, när en kamrat till den efterlyste försökte hindra polisen.

Det var på fredagen strax efter klockan 15 som polisen ryckte ut till en bostadsadress i Brandbergen, detta för att gripa och förhöra en efterlyst man i 35-årsåldern.

Men det blev tumult när mannen skulle gripas.

– Mannen gjorde motstånd och en kamrat till honom lade sig också i. Det sker också under insatsen en kollision, mellan en andra polisbil som är på väg att bistå den första patrullen och en annan utomstående bil, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Kamraten greps också

– Det var ingen allvarlig krock och den skedde i låg hastighet, men personen i den andra bilen ville uppsöka vård för eventuella nackskador.

Enligt polisens ledningscentral fick personen föras med ambulans till sjukhus för kontroll.

Själva gripandet lyckades polisen dock fullfölja. Både den efterlyste mannen och kamraten, som också var i 35-årsåldern, frihetsberövades.

– Kamraten greps för främjande av flykt. Den efterlyste greps också, han är nu även misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, säger Lars-Göran Rehn.