Välj ditt område
Färjan på bilden är inte den aktuella färjan.
Färjan på bilden är inte den aktuella färjan.

Eldriven snabbfärja mellan Rindö och City

Trafik En permanent båtlinje mellan Stockholm City och Rindö Hamn är på gång. Den eldrivna färjan visas upp på söndag i Rindö Hamn.

På söndag den 23 april mellan klockan 12:00 och 14:00 visas fartyget upp på plats i Rindö Hamn, vid Grenadjärbryggan. Den nya båtlinjen ska göra det mer attraktivt att bo vid Rindö Hamn och i det tidigare regementsområdet blandas boende i gamla ombyggda kulturhus med ny  arkitektur.

Fastighetsutvecklaren Vasallen och rederiet Green City Ferries samarbetar för att få till denna linje som ska ta cirka 30 minuter enkel resa. En testperiod genomfördes under sex veckor hösten 2016 med en direktbåt. För att ytterligare korta ned restiden samt möjliggöra ett framtidssäkert och miljövänligt alternativ vill de båda företagen få till en utökad testperiod från våren 2018, med det elektrifierade fartyget BB Green.

Under söndagen visas fartyget upp och representanter för både Vasallen och rederiet finns på plats för att informera och resultatet från en genomförd resandeenkät kommer att presenteras.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Rånare greps i Nacka tack vare vittnen

Nyheter

En skadad efter mc-olycka i Grödinge

Nyheter

De äger stans mäktigaste husbil

Nyheter

Just nu: Gasläcka vid Observatorielunden

Kultur

Polisen stoppar Bob Hund-spelning på Plattan

Sport

Dags för ett av världens tuffaste lopp