Eldriven snabbfärja mellan Rindö och City

Färjan på bilden är inte den aktuella färjan.
Färjan på bilden är inte den aktuella färjan.
En permanent båtlinje mellan Stockholm City och Rindö Hamn är på gång. Den eldrivna färjan visas upp på söndag i Rindö Hamn.

På söndag den 23 april mellan klockan 12:00 och 14:00 visas fartyget upp på plats i Rindö Hamn, vid Grenadjärbryggan. Den nya båtlinjen ska göra det mer attraktivt att bo vid Rindö Hamn och i det tidigare regementsområdet blandas boende i gamla ombyggda kulturhus med ny  arkitektur.

Fastighetsutvecklaren Vasallen och rederiet Green City Ferries samarbetar för att få till denna linje som ska ta cirka 30 minuter enkel resa. En testperiod genomfördes under sex veckor hösten 2016 med en direktbåt. För att ytterligare korta ned restiden samt möjliggöra ett framtidssäkert och miljövänligt alternativ vill de båda företagen få till en utökad testperiod från våren 2018, med det elektrifierade fartyget BB Green.

Under söndagen visas fartyget upp och representanter för både Vasallen och rederiet finns på plats för att informera och resultatet från en genomförd resandeenkät kommer att presenteras.