Fler infartsparkeringar ska skapas

Skrubba infartsparkering.
Skrubba infartsparkering.
En ny infartsparkering vid Bollmora företagsområde eller fler platser vid parkeringen i Skrubba. Det är två av förslagen när kommunen ska se hur det går att skapa fler parkeringsplatser för infartsparkering.

När Tyresöborna har blivit fler har även pendlingstiderna och trafikproblemen ökat. För att underlätta för Tyresöborna att resa kollektivt beslutade kommunstyrelsen i tisdags att på flera sätt undersöka om det går att få till fler parkeringsplatser på infartsparkeringar som i dag är ”välfyllda och mycket nära sitt kapacitetstak”, enligt förslaget.

– Det behövs fler platser i närtid, säger Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen ska se om det går att utöka platserna vid de infartsparkeringar som finns i dag och om det går att skapa nya platser för parkeringar, till exempel vid Bollmora företagsområde.

Kommunen ser att det skulle gå att bygga ut parkeringen vid Skrubba i Hanviken, men det är Stockholm stad som äger marken.

– Vi behöver förhandla med dem om det. Det är lättare  att expandera där än i Trollbäcken centrum där det inte finns inte så mycket plats.

Hur många platser anser ni att det behövs?

– Vi har inte satt någon siffra.