Flera skadade efter krocken på E 18 i Arninge

Inställda snabbtåg mot Österskär och köer på E 18 in mot stan.
Inställda snabbtåg mot Österskär och köer på E 18 in mot stan.
Sex personer har förts till sjukhus efter morgonens masskrock på E 18 vid Arninge. Roslagsbanan har också haft stora problem med inställda snabbtåg och inställda avgångar.

Det är besvärligt i trafiken idag. På E 18 stannade trafiken av helt i södergående riktning i höjd med Arninge trafikplats efter att flera bilar var inblandade i en krock i båda körbanorna. Enligt polisen har sex personer förts till sjukhus med ambulans, en med benbrott varav de andra fortfarande har oklara skador. Även sex bilar har bärgats från platsen.

Rapporter från Trafikverket gör gällande att det är halt väglag och risk för blixthalka.

Roslagsbanan – oregelbunden och försenad

Alla bussar har gått ur trafik för närvarande i Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm och Åkersberga. För Roslagsbanan då? Snabbtågen mot Österskär är fortsatt avstängda men även flera avgångar har ställts in på de ordinarie linjerna.

– Det blir förseningar och oregelbunden trafik, men det står inte helt still utan det flyter ändå på, säger Per Hallberg, på SL:s presstjänst.

Han har svårt att säga någonting om en prognos för när trafiken ska rulla på som vanligt men enligt väderleksprognosen och informationen från Trafikverket räknar man med problem fram till midnatt.

– Mitt bästa tips är att man går in på SL:s hemsida, eftersom den lokala kollektivtrafiken kan fungera bra samtidigt som det är problem på andra ställen, säger Per Hallberg.

 Här följer du trafikläget på SL:s hemsida.