MC-förarens liv gick inte att rädda

Ambulans
MC-föraren omkom efter krockat med en lastbil på onsdagen.
Föraren av motorcykeln som var inblandad i kollisionen med en lastbil igår på Lidingö har avlidit. Polisen utreder nu misstankar om grov vårdslöshet i trafiken och vållande till annans dö.

Under tidig eftermiddag igår, körde en lastbil och en motorcykel in i varandra i en korsning på Lidingö. Olyckan inträffade efter att lastbilen svängt vänster ut från Toppmurkelvägen, i norrgående riktning.

På Kottlavägen kom en motorcyklist farandes i motsatt riktning och kolliderade med lastbilen.

Både ambulanshelikopter, polis och räddningstjänst tillkallades, men förarens skador blev så pass allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Föraren var en man i 30 årsåldern och inte svensk medborgare. Mannens anhöriga är underrättade, skriver polisen i ett meddelande.

Polisen utreder fortfarande vem som bär ansvaret för olyckan, och har rubricerat händelsen till grov vårdslöshet i trafiken, olovlig körning och vållande till annans död.

Andra dödsolyckan i år

Det här är den andra dödsolyckan i år på Lidingö där en motorcykel är inblandad. Sent på kvällen den 19 maj dog en mc-förare efter att ha krockat med en bil.

– Även om antalet trafikolyckor minskar så är trafiken en av de farligaste miljöer man kan vistas i. Därför är det viktigt att hålla hastigheten och avståndet, samt att vara uppmärksam, då minskar risken betydligt för olyckor, säger Fredrik Wallén, kommunpolis på Lidingö.