Skylt med tågtider på Karlbergs station.

Kaotiskt i tågtrafiken

Nyheter hela länet / Trafik 

Efter bombhot mot tåg i Södertälje och Göteborg på torsdagseftermiddagen är det fortfarande stora problem i tågtrafiken.

Vid 13-tiden mottogs två bombhot mot tåg – ett vid Göteborgs centralstation och ett vid Södertälje syd. Tågen spärrades av och alla resenärer fick utrymmas.

Vid 17-tiden på eftermiddagen meddelade Göteborgspolisen att avspärrningarna hävts och att inget farligt föremål hittats ombord. Även i Södertälje har avspärrningarna hävts. Inga personer är i nuläget misstänkta för hoten.

Tågtrafiken omkring Stockholm har blivit försenad och i vissa fall inställd på grund av hoten, och förseningarna dröjer sig kvar. En olycka utanför Stockholms södra skapade ytterligare förseningar och inställda tåg.

SL meddelar att kraftiga förseningar och oregelbunden trafik förekommer på alla sträckor. SJ rekommenderar de som kan att inte resa idag.

Många resenärer har fastnat i väntan på sina avgångar på flera håll i södra Sverige rapporterar flera medier. Flera pendeltåg är stillastående i södergående riktning.

Fler nyheter från Stockholm

Ett fallfärdigt hus på 55 kvadrat såldes för 4,5 miljoner
Bostad

Miniruckel i Bromma såldes för 4,5 miljoner

Här måste äldre bo i tio månader medan Gustavsgården renoveras
Nyheter

Containerlägenheterna blir större

Brott

Internationellt efterlyst bankrånare gripen

Nyheter

Stadsmuseet rasar mot radhus vid Folkets hus

Nyheter

Polisen självkritisk till insats i Rinkeby

Nyheter

Nej till privat BB i Nacka