Haninges busspendlare tvingas byta i Hökarängen

Nobina har kommit med nya förslag på förändringar på busstrafiken lokalt i Haninge.
Busstrafiken är igång igen i Haninge, men körs på reducerad kraft.
Linje 839 och 840 är indragna – och bussarna till city vänder i Hökarängen. Här är senaste nytt kring busstrafiken i Haninge.

Nobina och SL uppger på torsdagsmorgonen att busstrafiken kör igen i Haninge. Men det blir fortsatt svårt för Dalaröborna att komma in till Haninge, och för Haningebor att komma till Nacka. Och dessutom måste nu alla busspendlare till city byta i Hökarängen.

SL uppger på sin hemsida att linje 839 (Handenterminalen-Dalarö) och linje 840 (Handenterminalen-Nacka Strand) är indragna på grund av framkomlighetsproblem, och alla bussar som normalt trafikerar Haninge-Gullmarsplan eller Haninge-Vattugatan vänder i Hökarängen, uppger SL.

Läs mer: All busstrafik i Haninge och Tyresö inställd

– I Haninge prioriterar vi nu att köra linje 834 (Handenterminalen-Svartbäcken) och 829 (Vikingaskolan-Port 73). Och vi uppmanar alla resenärer att hålla koll på SL.se för trafikläget. Majoriteten av Haninges bussar går som de ska i Haninge, men det kan vara vissa förseningar, säger Daniel Mohlin, affärsutvecklingschef på Nobina Södertörn på torsdagsmorgonen.