Haninges nattvandrare kör hem elever i snökaoset

Kimmy Thudén och nattvandrarföreningen Stop Brandbergen rycker ut i snökaoset.
Kimmy Thudén och nattvandrarföreningen Stop Brandbergen rycker ut i snökaoset.
Nattvandrare från Brandbergen rycker ut på både onsdagen och torsdagen – och kör nu hem Haningeelever som inte kommer hem i snökaoset. "Vi står redo med en bil", säger nattvandraren Kimmy Thudén som tillsammans med Jens Thudén står redo.

Flera Haningeskolor kan behöva ha kvällsöppet under onsdagskvällens snökaos, som Mitt i berättat förut. Det är helt enkelt svårt för elever att komma hem, och för föräldrar att hämta.

Läs mer: All busstrafik i Haninge och Tyresö inställd

Men nu rycker några nattvandrare från Brandbergen ut för att hjälpa till under både onsdagen och torsdagen vid behov.
– Vi har precis kommit på den fina idén att använda vår nattvandrarbil. Den har dubbdäck och vi kan köra hem elever till sin bostad eller kamrat, bara vi får kontakt med barnens föräldrar så det är okej, säger Kimmy Thudén från nattvandrarföreningen Stop Brandbergen på onsdagen.

Läs mer:
Snökaoset kan tvinga Haninges skolor till kvällsöppet

Nattvandrarna är alltså öppna för att köra hem elever från hela Haninge. Under onsdagen körde man bland annat hem två elever från Fredrika Bremer-gymnasiet.

Behöver ditt barn hjälp hem genom snökaoset? Nattvandrarna i Haninge använder under onsdagen och torsdagen en av sina bilar för att hjälpa till, och nås på 072 – 023 90 12 eller 0720 – 34 73 44.