Här är snöplogarens jättemiss

Hökis nya snötipp?
Hökis nya snötipp?
Ulrika Sandberg, MS-sjuk och ryggopererad, behöver handikapplats.
Ulrika Sandberg, MS-sjuk och ryggopererad, behöver handikapplats.
En stor snöhög blockerar handikapplatsen på Fredagsvägen i Hökarängen efter att snöplogen var på besök i helgen.
– Helt vansinnigt, säger MS-sjuka Ulrika Sandberg som brukar parkera där.

Det snöade rejält natten till i lördags. På eftermiddagen körde snöplogen på gatorna i Hökarängen. Men på Fredagsvägen gick det riktigt snett.

Per Eklöf som bor där blev vittne till hur plogen körde upp den allra största högen med snö mitt på en handikapplats.

– Ofattbart att man kan göra på det sättet, säger han.

Den som oftast brukar stå på handikapplatsen är husgrannen Ulrika Sandberg, som har svårt att röra sig.

– Jag har MS och dålig balans och dessutom är jag ryggopererad. Jag är beroende av att ha en parkeringsplats nära huset, säger hon till Mitt i.

Tur i oturen är att bilen just nu är inlämnad på verkstad.

– Men jag vet inte var jag ska ställa mig i morgon när jag hämtar den. Jag tycker det är helt vansinnigt att man kan ploga upp en stor snöhög mitt på en handikapplats.

Snöröjningen i Farsta stadsdelsområde sköts av företaget Tylömarks AB, på uppdrag av trafikkontoret i Stockholms stad. Mitt i har inte nått Tylömarks för en kommentar men Anders Porelius, kommunikatör på trafikkontoret, betecknar misstaget som ”oacceptabelt”.

– Självklart ska det inte ligga snöhögar på platser för personer med funktionshinder. Vi har skickat ut folk för en inspektion på plats för att få det här åtgärdat med en gång, säger han.

Han betonar att det förekommer misstag i samband med stora snömängder, men att trafikkontoret har en ”ständig dialog” med entreprenörerna för att minimera missarna.

– Som beställare måste man ibland förtydliga saker. Vi ska ta till oss av det som har hänt och informera entreprenören om att vara uppmärksam. Det här får inte förekomma.

Snöhögen plogades bort på måndagseftermiddagen.