Hockeystjärna inblandad i dödsolyckan på 73

En 20-åring omkom i den uppmärksammade vansinnesfärden i juni i år.
En 20-åring omkom i den uppmärksammade vansinnesfärden i juni i år.
En svensk hockeystjärna har fått strafföreläggande för vårdslöshet i trafik i samband med den uppmärksammande vansinnesfärden och dödsolyckan på riksväg 73 den 21 juni i år. En 20-årig man omkom i olyckan. Hockeystjärnan körde i en annan bil, och båda bilarna ska ha hållit en fart på 240 kilometer i timmen enligt Expressen.

De två bilarna körde i ren vansinnesfart i höjd med trafikplats Fors och Fors golfbana på riksväg 73 onsdagskvällen den 21 juni.

Plötsligt voltade en av bilarna och landade på taket på golfbanan. Den 20-årige föraren i bilen omkom och passageraren skadades allvarligt.

En svensk hockeystjärna ska ha suttit i den andra bilen, skriver nu Expressen.

I polisförhör har hockeyspelaren uppgett att han hade deltagit i en privat arrangerad bilkortege, som var omtalad på sociala medier, för att hedra en cancersjuk flicka.

Efter kortegen skulle hockeystjärnan och en annan man köra norrut, har hockeyspelaren uppgett, enligt Expressen.

 

 

Hockeystjärnans egna förklaring till den höga hastigheten är att han ville ”hem till sin hund”, uppger han i polisförhör enligt tidningen.

Hockeystjärnan har meriter från SHL och svenska ungdomslandslag, skriver Expressen.

Han har själv uppgett att han inte körde fortare än 150 kilometer i timmen. Men polisen har i efterhand, genom att analysera videomaterial, bedömt att hockestjärnans fart ”ej varit lägre än 240 km/h” enligt Expressen.

Hockeyspelaren har godkänt strafföreläggandet om 1 500 kronor för vårdslöshet i trafik.