Indragna bussar väcker protester

Amanda Palmstierna(MP) och Malin Karlsson(MP) kritiserar neddragningar i busstrafiken.
Amanda Palmstierna(MP) och Malin Karlsson(MP) kritiserar neddragningar i busstrafiken.
– Vi är besvikna för att landstinget har så lite pengar i budgeten för busstrafiken, säger Amanda Palmstierna (MP), ordförande i Tekniska nämnden Järfälla kommun.

I protest mot landstingets förslag att skära ner på bussförbindelserna i Järfälla kommuner kommer ordförande Amanda Palmstierna (MP) och miljöpartiets trafiktalesperson för landstinget kampanja för ökade bussförförbindelser på Riddarplatsen i Jakobsberg under eftermiddagen.

– Vi är besvikna för att landstinget har så lite pengar i budgeten för busstrafiken. Det drabbar både Järfälla och andra kommuner, säger Amanda Palmstierna, ordförande i Tekniska nämnden Järfälla kommun.

Samarbetskoalitionen i Järfälla, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet har i ett pressmeddelande uttrycker stark kritik mot landstingets planer.

– Viksjöborna får högre turtäthet till Jakobsberg och tvärförbindelsen till Upplands Väsby blir bättre – men för att få råd med det drar landstinget in busstrafiken till kommunens största arbetsgivare och Viksjö tappar kopplingen till Barkarby och Veddesta. Det är inte okej, särskilt inte för en kommun som växer så det knakar. Det behövs mer pengar till busstrafiken helt enkelt, säger Amanda Palmstierna i ett pressmeddelande.

Samarbetskoalitionen är kritiska till att Viksjö tappar den direkta busskopplingen till Veddesta, färre avgångar från Viksjö centrum, att hållplatsen Kontovägen försvinner och att sträckan Jakobsberg-Barkaby dras in på linje 541.