”Räkna med att det kan vara stökigt några dagar”

Buss "Ej i trafik" under snökaoset på Lidingö.
De flesta busslinjer är inställda på Lidingö på grund av snöovädret.
Lidingöborna får räkna med att snöovädret gör att det kommer att vara stökigt på vägarna några dagar framåt. Det säger Lars Junell, gatuförvaltare vid Lidingö stad, på onsdagen: "Vår entreprenör kör med full kapacitet med de maskiner som de har till förfogande".
Fakta

Så prioriteras snöröjningen

  1. Huvudgator
  2. Gatunätet
  3. Busshållplatser och övergångställen
  4. Huvudcykelstråket
  5. Övriga gång- och cykelvägar samt gator med kollektivtrafik plogas och halkbekämpas. Vanligtvis är det den belysta sidan av trottoarer och gångbanor som plogas.
  6. Siktskymmande vallar, elskåp och brandposter.
  7. Efter att ovanstående punkter är avklarade och nederbörden slutat, åtgärdas snövallar vid infarter och andra hinder.
Källa: Lidingö stad

Plogbilarna har varit ute sedan klockan 1 natten till onsdag och kommer att fortsätta köra hela dagen och hela kvällen. I första hand prioriteras huvudgator som Norra Kungsvägen, Södra Kungsvägen och Läroverksvägen. Ambitionen är att hela tiden ha snöröjningsfordon ute men personalen måste också få tid att vila, säger Lars Junell.

– Vid 23-tiden i kväll kommer vi att gå ut och städa så gott det går för att det ska var drägligt i morgon bitti. Men med tanke på hur mycket snö som fallit får man nog räkna med att det kan vara stökigt i några dagar framåt.

Vid 16-tiden på onsdagen skriver SL på sin webbplats att alla busslinjer på Lidingö är inställda på grund av det rådande väderläget. Lidingöbanan går dock med förseningar.

Hur har du det i snökaoset? Mejla gärna till julia.burman@mitti.se eller ring Mitt i Lidingö på tel: 08-55055125.

LÄS MER: Ta dig hem i snökaoset – satsa på tåget

LÄS MER: Hemtjänsten: ”De allra flesta har fått hjälp”