Välj ditt område
SL-kortet kostar mer idag
SL-kortet kostar mer idag

Nu kostar SL-kortet mer

Nyheter / Trafik I dag höjdes priset på både SL-kortet och enkelbiljetterna i kollektivtrafiken. Men vissa fick köpa billigare biljetter några timmar till.

I dag höjdes priset för både månadskort och enkelbiljetter i SL-trafiken. Den som tidigare köpt månadskort för vuxna för 790 kronor får nu pynta 830 kronor. En ökning med fem procent.

Också enkelbiljetterna har höjts. De kommer i fortsättningen kosta 30 kronor för vuxna som använder reskassa och 20 kronor för unga och pensionärer – men å andra sidan gälla i hela kollektivtrafiken. Det gamla zonsystemet tas nämligen bort.

Men de nya priserna infördes inte helt utan strul. En stund på morgonen visades fel priser i vissa biljettautomater, enligt Christian Hoffman på SL:s presstjänst.

– Generellt så har uppgraderingen i mjukvaran gått bra. Det jag känner till var att några maskiner där just priserna på periodbiljetterna inte ändrats.

De felaktiga priserna ska alltså stannat kvar på de tidigare lägre nivåerna och den som köpt en sådan biljet har alltså tjänat på det. Felet är, enligt Christian Hoffman åtgärdat sedan några timmar.

Priset har också höjts för unga och pensionärer. Där är höjningen mer kännbar, taxan har höjts för dessa grupper med cirka tolv procent till 550 kronor från 490 kronor. En enkelbiljett kostar hädanefter 20 kronor i stället för 15 för unga och pensionärer. En höjning med 33 procent.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

De lever husvagnsliv – året runt

Nyheter

Polisen: ”De yngre barnen styrs av de äldre”

Kultur

Jannika skriver böcker för veganbarn

Kultur

Söderortskomiker öppnar klubbar i Hägersten

Kultur

Se Gröndals byggnader från 1700-tal till 2017

Morgonkollen

Algblomning i Stockholm