ANNONS
SL-kortet kostar mer idag
SL-kortet kostar mer idag

Nu kostar SL-kortet mer

Nyheter / Trafik 

I dag höjdes priset på både SL-kortet och enkelbiljetterna i kollektivtrafiken. Men vissa fick köpa billigare biljetter några timmar till.

ANNONS

I dag höjdes priset för både månadskort och enkelbiljetter i SL-trafiken. Den som tidigare köpt månadskort för vuxna för 790 kronor får nu pynta 830 kronor. En ökning med fem procent.

Också enkelbiljetterna har höjts. De kommer i fortsättningen kosta 30 kronor för vuxna som använder reskassa och 20 kronor för unga och pensionärer – men å andra sidan gälla i hela kollektivtrafiken. Det gamla zonsystemet tas nämligen bort.

Men de nya priserna infördes inte helt utan strul. En stund på morgonen visades fel priser i vissa biljettautomater, enligt Christian Hoffman på SL:s presstjänst.

– Generellt så har uppgraderingen i mjukvaran gått bra. Det jag känner till var att några maskiner där just priserna på periodbiljetterna inte ändrats.

De felaktiga priserna ska alltså stannat kvar på de tidigare lägre nivåerna och den som köpt en sådan biljet har alltså tjänat på det. Felet är, enligt Christian Hoffman åtgärdat sedan några timmar.

Priset har också höjts för unga och pensionärer. Där är höjningen mer kännbar, taxan har höjts för dessa grupper med cirka tolv procent till 550 kronor från 490 kronor. En enkelbiljett kostar hädanefter 20 kronor i stället för 15 för unga och pensionärer. En höjning med 33 procent.

ANNONS

Fler nyheter från Stockholm

Brand i Tullinge
Nyheter

Spridningsrisk när flerfamiljshus brann

Kultur

Kalle Assbring vinnare av Fotobokspriset 2017

Nyheter

Kungen impad av arbetet mot våld i Norsborg

Nyheter

Här ska det byggas om för bättre cykeltrafik

Kultur

Berättelsen bakom New Yorkbilderna

Brott

Nya uppgifter om morden i Hallonbergen

ANNONS
ANNONS