Välj ditt område
Så här såg det ut på Hornsbergs strand i veckan.
Så här såg det ut på Hornsbergs strand i veckan.

Helldén kritisk till blockerade cykelbanor

Trafik Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) vill att trafikkontoret skärper sina rutiner för att hålla cykelbanorna fria.
Detta efter att nätverket Superlokala cyklande ombud uppmärksammat honom på en totalblockerad cykelbana på Hornsbergs strand.

Stora byggsäckar stoppade all cykeltrafik på Hornsbergs strand i veckan. Vad som upprörde Jon Jogensjö, representant för nätverket Superlokala cyklandeombud, ännu mer var att Trafik Stockholm, som drivs av Trafikverket och Stockholms stad gemensamt, inte ville flytta på säckarna när arga cyklister ringde in. Motiveringen var att säckarna inte låg över bilvägen.

– Det är häpnadsväckande. Det går stick i stäv med den framkomlighetsstrategi som staden har beslutat om, säger Jon Jogensjö.

Säckarna på Hornsbergs strand är bara ett exempel bland många där cykeltrafiken blockeras, menar Jon Jogensjö.

– Så här ser det ut hela tiden. Brist på förståelse och kunskap gör att framkomligheten blir dålig och det blir farligt att cykla vilket avskräcker många från att ta cykeln, säger han.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP), som är ansvarig för stadens cykelnät, är inte nöjd med hanteringen av byggsäckarna.

– Jag har bett trafikkontoret att se över sina rutiner. Det måste vara möjligt för staden att snabbt kunna flytta på säckarna. Särskilt för barn är det livsfarligt att behöva gå ut i vägbanan med sin cykel för att komma förbi ett hinder, säger Daniel Helldén.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Personal gömde sig på toa vid rån mot butik

Brott

Våldsvågen: Fyra personer dödade på en vecka

Nyheter

Polisrazzia mot förening i Rinkeby

Dådet skedde i bostadsområdet mellan Södra Jordbrovägen och Jordbro parklek
Brott

Grannar om mordet i Jordbro: ”Vi hörde skrik”

Nyheter

Älg på visit i Tallkrogen sköts ihjäl

Livsstil

De gick i flickskola på Söder på femtiotalet