Fler laddplatser för elbilen på Södermalm

Elbilar bidrar till bättre luftkvalitet och mindre buller, tycker trafikborgarrådet.
Elbilar bidrar till bättre luftkvalitet och mindre buller, tycker trafikborgarrådet.
60 nya laddplatser för elbilar ska finnas på plats till sommaren i centrala Stockholm.
I Södermalms stadsdelsområde installeras de på Malmgårdsvägen och på Hammarby Allé.

Den som kör elbil ska enklare kunna ladda bilen samtidigt som man parkerar, därför installeras 60 nya laddplatser på åtta olika gator i Stockholm av Vattenfall.

På Södermalm kommer åtta nya platser installeras på Malmgårdsvägen, där två av platserna är snabbladdning. På Hammarby Allé kommer det bli sex nya platser, varav två är snabbladdning.

Även Eon har nyligen installerat nya platser, främst runt citykärnan.

Laddgatorna är en del av stadens arbete för ett mer miljömedvetet Stockholm. Elbilar bidrar till bättre klimat, bättre luftkvalitet och mindre buller, tycker trafikborgarrådet.

– Staden och näringslivet behöver driva utvecklingen och finna de lösningar som bäst gagnar stockholmarna och deras hälsa, som laddgator för elbilar, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Vattenfall erbjuder gratis laddning, ej snabbladdning, till och med den 30 juni. Sedan kommer det kosta 3 kr per kWh.

Fler laddplatser för elbilen i Stockholm

Fakta

Åtta nya laddgator i Stockholm

Södermalm: Malmgårdsvägen (2 platser för snabbladdning och 6 platser för destinationsladdning), Hammarby Allé (2 platser för snabbladdning och 4 platser för destinationsladdning)
Östermalm: Valhallavägen (2 platser för snabbladdning och 8 platser för destinationsladdning) och Runebergsplan (2 platser för snabbladdning och 6 platser för destinationsladdning)
Centrum/Vasastan: Kungsgatan (8 platser för destinationsladdning) och Västmannagatan (8 platser för destinationsladdning)
Kungsholmen: Lindhagensgatan (6 platser för destinationsladdning) och Rålambsvägen (2 platser för snabbladdning och 6 platser för destinationsladdning)

Källa: Vattenfall