Landstinget prisat för arbete med pendelbåtar

Gustav Hemming (C) mottog priset för att landstinget jobbar med pendelbåtar.
Gustav Hemming (C) mottog priset för att landstinget jobbar med pendelbåtar.
Gustav Hemming (C) och Stockholms läns landsting har fått ett trafikpris för sitt arbete med att inkludera pendelbåtar i kollektivtrafiken.

Hemming som är landstingsråd med ansvar för miljö-, skärgårds- och regionplaneringsfrågor mottog priset ”Future Transport Awards” på en prisutdelning i Jönköping på onsdagen.

– Jag är glad och otroligt hedrad över det här priset. Centerpartiet och Alliansen har arbetat hårt för att inkludera sjötrafiken som en självklar del i utbyggnaden av Stockholmsregionens kollektivtrafik. Det är fantastiskt att få ett kvitto på det arbetet, säger Gustav Hemming (C) i en kommentar till Mitt i.

Fakta

Mer om priset

Future Transport Awards är ett samarrangemang mellan Transport och logistik idag, Trafikforum, Resforum och mässorna Elmia Nordic Rail, Elmia Future Transport och Elmia Nordic Road.

Utmärkelsen är till för att lyfta fram goda exempel och föredömen som har tagit fram effektiva, miljöriktiga och ekonomiskt fördelaktiga trafikslagsöverskridande transportlösningar för personresor och godstransporter.

Källa: Centerpartiet