Lastbil välte i hala underlaget – och liga misstänks ha kört ”kundvagns-trick”

(Händelsen på bilden har ingenting med texten att göra)
(Händelsen på bilden har ingenting med texten att göra)
BLÅLJUSKOLLEN HANINGE: Lastbil välte i hala underlaget, kvinna råkade ut för "kundvagns-trick" och transportstölderna fortsätter. Här är Blåljuskollen onsdag med senaste dygnets händelser.


Lastbil välte på hal väg utanför Tungelsta
Det ska vara väldigt halt utanför Tungelstaonsdagsmorgonen. På Pålamalmsvägen väster om Tungelsta välte vid 09.30 på morgonen en lastbil och räddningstjänst, polis och ambulans har ryckt ut. Lastbilen hamnade på sidan i diket. Ingen person har skadats och trafiken kan passera i ett körfält. Lastbilen inträffade 800 meter norr om korsningen Södertäljevägen/Pålamalmsvägen.

Fler transportstölder i Jordbro industriområde
Under natten till onsdag, någon gång mellan 23.00 och 08.00, har det återigen skett stölder i Jordbro industriområde. Två transporter har råkat ut för tjuvarna. De drabbade adresserna är Lillsjövägen och Dåntorpsvägen.
– På Lillsjövägen har man skurit upp kapellet från en lastbil och fått med sig åtminstone 15 fotoramar vad vi vet i initiala skedet. Men man vet inte om det är mer gods som stulits just nu. På Dåntorpsvägen är det inte skrivet än vad som kan ha stulits, säger Lars-Göran Strid, kommunpolis i Haninge.

De fullbordade stölderna sker tyst och snabbt när chaufförerna sover.
– Man passar på när chaufförerna kommit på kvällen. Chaufförerna parkerar ju så nära avlastningsplatserna som möjligt och går och lägger sig i hytten. Man parkerar till exempel vid Schell-macken på Lillsjövägen, men sådana undanskymda platser innebär ju också att de som stjäl kan operera ostört.
Kan inte chaufförerna eller industriområdet göra något åt detta?
Om chaufförerna vaknar kan de ju eventuellt skrämma tjuvarna, blir de upptäckta så brukar de ge sig iväg. Men chaufförerna ska ju akta sig för att gå i klinch med dem. Man ska inte angripa dem så de känner sig pressade. Ring polisen och försök ta info om bilar och registreringsnummer. Men vi har pratat med industriområdet om att chaufförerna borde ställa sig på bättre ställen och gärna ihop.

Kvinna lurades i ”kundvagns-trick” – blev av med plånboken
Vid 12-tiden på tisdagen stötte några män till en kvinnas kundvagn utanför Ica Maxi Haninge. Under tiden som en av männen på olika sätt bad om ursäkt till kvinna, ska hennes handväska stulits, uppger polisen.
– Männen distraherade troligtvis kvinnan och tillgrep handväskan. Det här dyker upp då och då, och oftast är det konstellationer som åker runt vid olika centrumanläggningar och letar upp sina offer. Håll koll på din handväska hela tiden, och lägg värdesaker och plånbok i fickorna om du har några, säger Lars-Göran Strid vid Haningepolisen.