Missnöje med nya p-avgiften i Enskede-Årsta

parkerade bilar Årsta
Bilar parkerade i Årsta.
Det har varken blivit lättare eller svårare att hitta p-plats i Enskede/Årsta sedan avgifter infördes. Det tycker 55,6 procent av dem som rör sig i området. Men 55 procent är missnöjda med avgifterna.

I september införde Stockholms stad parkeringsavgifter i ett antal områden i Stockholm där det tidigare varit gratis att parkera. Ett av områdena  är Enskede/Årsta. Där har avgiften gjort att det numera är lättare att parkera, enligt 32,9 procent av dem som bor, jobbar eller har ärenden i området.

Men majoriteten håller inte med. 56,6 procent upplever ingen skillnad alls mot tidigare medan 10,6 procent tycker att det blivit svårare att hitta en p-plats. Det visar en undersökning av parkeringsföretaget Easypark, som har en tjänst för att hjälpa förare att hitta och betala för parkering.

Samtidigt tycker 55 procent att det är dåligt att det kostar pengar att parkera. 23,7 procent tycker att det är bra, medan 21,3 procent inte har någon åsikt.

Undersökningen är gjord bland dem som använt EasyPark i parkeringszon 4. Totalt svarade 700 personer som bor, arbetar eller har ärenden i Enskede/Årsta svarat på frågor om hur trafiksituationen förändrats sedan parkeringsavgiften infördes.

De andra zonerna där p-avgift infördes i september är Stora Essingen, Traneberg och Midsommarkransen.