Kvinna till sjukhus efter mopedolycka – misstänkt ”dåligt markerad” vägbula

Valhallavägen.
Valhallavägen.
En ung kvinna fördes till sjukhus sedan hon skadats vid en mopedolycka på Valhallavägen på fredagskvällen. Kvinnan var passagerare på mopeden när föraren plötsligt körde på en vägbula, som misstänks ha varit dåligt markerad.

Vid 21.30-tiden på fredagskvällen körde en mopedist med passagerare in i en vägbula på Valhallavägen och gick omkull. Passageraren, en ung kvinna, blev liggandes blödande från huvudet trots att hon precis som föraren hade hjälm på sig. Kvinnan fördes till sjukhus med oklar skadebild, och på lördagsmorgonen vet polisen fortfarande inte hur allvarliga hennes skador är.

Mopedisten ska inte ha sett vägbulan, och uppgifter till polisen gjorde på fredagskvällen gällande att vägbulan var dåligt markerad. Väghållaren kontaktades med anledning av detta. Men enligt Towe Hägg vid Stockholmspolisen finns ingen misstanke om brott i dagsläget.
– Utredningen får visa på måndagen vad som hänt, men det rubriceras som en trafikolycka utan misstanke om brott. Vi har inte fått åldern på de inbladade i trafikolyckan återrapporterade till oss, säger Towe Hägg.