Välj ditt område
Lennart Åberg vid rondellen på väg 229 vid Bollmora allé.
Lennart Åberg efterfrågar mer belysning vid rondellen.

”Nästan omöjligt att se rondellen”

Nyheter / Trafik För trafiksäkerhetens skulle måste rondellen på väg 229 vid Bollmora allé bli tydligare, tycker Lennart Åberg.
– Lamporna lyser bara ibland, säger han.

När Lennart Åberg körde hemåt Tyresö på väg 229 en mörk kväll och kom fram till rondellen vid Bollmora allé kände han att rondellens skick måste uppmärksammas mer.

– Motorvägen slutar abrupt i en dåligt upplyst rondell. Den borde bli upplyst ordentligt och något objekt placeras i mitten. När man kör hem vid 22.00-23.00 är det näst intill omöjligt att se rondellen. Det behövs mycket mer belysning.

När Mitt i träffar Lennart vid rondellen är det dock dagsljus, men många bilar håller hög fart ända fram.
– Titta på den där bilen, inte håller den 50! Bilarna kommer i full fart från motorvägen. Det finns flera rondeller i Tyresö som fungerar bra, men den här behöver komma upp lite, och markeras tydligare och tidigare. Dessutom lyser lamporna bara ibland, det är en som har varit trasig länge nu, säger han.

Miljö- och trafikchef Göran Norlin tar emot synpunkten att rondellen måste bli tydligare, men kan inte garantera att det kommer att bli någon förändring. Vad han vet är det inte många som har hört av sig om rondellen.
– Jag vet inte om jag håller med om att rondellen kommer abrupt. Dessutom är det Trafikverkets väg precis fram till rondellen. Men om det behövs mer belysning kan man fundera på.

Alla synpunkter som lämnas via kommunens hemsida eller per telefon dokumenteras och skickas vidare till de som har hand om driften, men man kan inte förvänta sig ett personligt svar på en synpunkt, bara om man har konkreta frågor, meddelar Göran Norlin.

– Om det blir så att vi bestämmer att det behövs mer belysning så kommer det minst att dröja till våren då tjälen är borta ur marken, säger han.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Hemlig rutt för lördagens klimatmarsch

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Årets Stockholmsbyggnad

Över 3 000 har röstat på årets byggnad

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby

Nyheter

Nu är tjejfotbollen i gång i Vårberg

Nyheter

Kulturchefer åtalas för mutbrott