Ny pendlarbiljett ska gälla i sex län

SJ:s regionaltåg ingår.
SJ:s regionaltåg ingår.
På söndag börjar en ny pendlarbiljett gälla i Mälardalen. "Movingo" är ett samarbete mellan sex län. Att resa obegränsat i hela systemet, inklusive SJ:s regionaltåg kostar 3200 kronor i månaden.

Landstinget runt Stockholm och Mälaren har länge samarbetet inom ramen för TiM, Tåg i Mälardalen. Nu tar samarbetet ett nytt steg och en gemensam pendlarbiljett för 30- samt 90-dagar börjar gälla på söndag

– Den som tycker att EU-politik verkar lite krångligt har aldrig försökt ena sex län om ett gemensamt biljettsystem, gemensamt trafikupplägg, gemensamma tidtabeller och gemensamma tåginköp. Den första oktober går så till sist startskottet för Stockholm-Mälardalens gemensamma pendlarkort, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Stockholms län.

Movingo-kortet ska vara giltigt i flera läns kollektivtrafik samtidigt.

Kostnaden för ett 30-dagarskort ligger mellan 1000 och 3000 kronor beroende på vilken sträcka du reser. Men vill du åka fritt i hela nätet, inklusive SJ:s regionaltåg, så kostar ett 30-dagarskort 3200. Det tidigare TiM-kortet kostade 4254 kronor.

Kortet kommer att gälla på SJ:s regionaltåg, Trosabussen samt all lokaltrafik i länen Stockholm, Sörmland, Västmanland, Uppsala, Örebro och Östergötland.

Fakta

Så mycket kostar olika sträckor

Källa: movingo.se