Planera din resa – här är pendeln avstängd i påsk

Arbeten med Mälarbanan gör att pendeltåget påverkas under påsken.
Arbeten med Mälarbanan gör att pendeltåget påverkas under påsken.
Än är påsken flera veckor bort, men det kan vara bra att planera sitt resande redan nu. Pendeltågen kommer nämligen ställas in mellan Barkarby och Sundbyberg under hela högtiden.

Påsken är av tradition en intensiv högtid på landets järnvägsspår. Många vill resa till eller från stan för att träffa släkt och vänner, och det kan vara en god idé att vara ute i god tid om man vill få plats på ett tåg som passar.

I år vore det en extra god idé att ha god framförhållning för dem som bor i och kring Järfälla, Spånga och Sundbyberg. Pendeltågen kommer nämligen inte att gå på sträckan mellan Barkarby och Sundbyberg, på grund av underhållsarbeten av spår och växlar.

Tunnelbana och bussar ersätter

Tåg som kommer norrifrån kommer stanna i Jakobsberg och vända där, medan tågen från Stockholm stannar och vänder i Sundbyberg.

För den som ändå måste åka sträckan under just dessa dagar så ersätter tunnelbanan mellan Sundbyberg och Hjulsta och ersättningsbussar sätts in mellan Hjulsta och Spånga, Barkarby och Jakobsberg.

– Men bussar kan ju aldrig ersätta pendeltågen fullt ut, varken vad gäller antal passagerare eller framkomlighet. Så det gäller att vara ute i god tid och att hålla sig uppdaterad via vår hemsida, säger Alexander Krajisnik på SL:s presstjänst.

Pendelstoppet gäller från och med skärtorsdagen den 18 april och tågen rullar igång igen natten efter annandagen, den 23 april.