Polisen vill ha längre sträcka med sänkt fart

En ny bilolycka med smitning som följd inträffade på Nynäsvägen i höjd med Handen.
En andra trafikolycka på kort tid med flera bilar inblandade har skett vid bygget.
Lars-Göran Rehn, Haningepolisen.
Lars-Göran Rehn vid polisen säger att man föreslår förlängd sträcka med nedsatt hastighet.
En ny trafikolycka har skett på Nynäsvägen vid trafikplats Vega-bygget – återigen med fyra bilar inblandade. Trafikverket riktar nu kritik mot bilisterna – samtidigt vill polisen se nedsatt hastighet på en längre sträcka vid bygget.

Det var vid 7-tiden på torsdagsmorgonen som en ny trafikolycka inträffade längs riksväg 73 i höjd med bygget av trafikplats Vega.

En bil ska ha tvingats bromsa in och bilarna bakom hann inte stanna. Totalt var fyra bilar inblandade i krocken.

Bil ”smet” från olyckan

– Det ska ha handlat om plåtskador och eventuellt nackskador. En av bilarna stannade aldrig, utan körde bara vidare, och eventuellt kan vi komma att misstänka bilisten för smitning från trafikolycka. Men en del uppfattar ju aldrig krockar utan åker iväg, säger Lars-Göran Rehn.

Enligt polisen blev det rörigt på platsen med köer i flera olika riktningar som följd.

Som Mitt i berättat tidigare vill polisen att Trafikverket ser över säkerhetsåtgärderna vid bygget.

Motorvägens hastighetsbegränsning sänktes nyligen till 70 kilometer på en mindre sträcka, men olyckor fortsätter alltså att inträffa och flera bilar kommer alltför snabbt in i de trånga passagerna.

Uppgifter: 50 kilometer i timmen aktuellt

Enligt uppgifter till Mitt i kan förslag om nedsatt hastighet till 50 kilometer i timmen komma att finnas på bordet i förhandlingarna mellan polisen och Trafikverket, men detta bekräftas inte från något håll.

– Man tittar på åtgärder. Grundproblemet är att folk inte håller hastigheten. Respekten för skyltarna funkar inte riktigt, det går för fort och det är ett vanligt fenomen vid trafikbyggen, säger Monica Bengtson, pressinformatör på Trafikverket.

Lars-Göran Rehn vid polisen:

– Vad vi på polisen vill ha för hastighet vet jag inte. Men våra kommunpoliser kommer föreslå för Trafikverket och trafikingenjören att man utökar själva sträckan för sänkt hastighet, så att den börjar 400 meter innan arbetsplatsen.