S-politiker tryckte på om Östlig förbindelse

Till vänster: Mikael Lindström, Khashayar Farmanbar. Till höger: Tomas Eneroth, minister
Till vänster: Mikael Lindström, Khashayar Farmanbar. Till höger: Tomas Eneroth, minister
Inga löften.
Men ministern lyssnade.
De socialdemokratiska oppositionsråden i Nacka och Värmdö har haft ett möte med infrastrukturminister Tomas Eneroth om Östlig förbindelse, den tänkta vägtunneln som mer eller mindre skrotats.

Oppositionsråden i Värmdö och Nacka, Mikael Lindström (S), och Khashayar Farmanbar (S), träffade i onsdags infrastrukturminister Tomas Eneroth.

På agendan: Östlig förbindelse, den tänkta vägtunneln mellan Nacka och Stockholm som är tänkt att fullborda en ringled runt Stockholm.

Stockholms-motstånd

Tidigare i år meddelade regeringens utredare, HG Wessberg, att han lägger ned planerna på en tunnel, finansieringen föll i med att motståndet från Stockholm stad.

Nacka och Värmdö vill dock fortfarande ha tunneln:

– Vi framförde vår bild varför Östlig förbindelse är viktig. Vi har en stark arbetsmarknad i länet, vi kan bo i en del av länet och jobba i en annan del, säger Khashayar Farmanbar.

I det sammanhanget är Östlig förbindelse en viktig del för kommunikationer, inte bara för privat- och yrkesbilism utan även för kollektivtrafik som bussar, enligt Farmanbar.

– Det budskapet gav vi till honom. Östlig förbindelse behöver komma tillbaka till dagordningen.

Mitt i: Lyssnade ministern?

– Han har god förståelse för utmaningarna i regionen. Han och regeringen har att väga det mot alla andra infrastrukturutmaningar som finns både i regionen och landet.

Mikael Lindström (S), är oppositionsråd i Värmdö:

Jag lyfte behovet av en Östlig förbindelse för ett bättre livspussel för Värmdöborna och för att knyta ihop regionen

– Jag lyfte behovet av en Östlig förbindelse för ett bättre livspussel för Värmdöborna och för att knyta ihop regionen. Jag hoppas på de extra miljarder som skulle göra att staten kan ta sitt ansvar för att sluta vägcirkeln i Stockholmsregionen.

Mikael Lindström är nöjd med mötet:

– Jag uppfattar att Tomas Eneroth är en lyssnande minister, även om han inte kan ge några löften i det här skedet.

Ministern ger inga löften

Maja Zachrisson är pressekreterare hos Tomas Eneroth: 

– Det jag kan säga är att vi är inte i läge att vi lovar ut någonting. Just nu är Tomas Eneroth ute i landet och pratar mycket och lyssnar in.