SL-politikern inte nöjd med ministerns svar

Kristoffer Tamsons (M), ansvarig för kollektivtrafiken inom landstinget.
Kristoffer Tamsons (M), ansvarig för kollektivtrafiken inom landstinget.
Kristoffer Tamsons (M) är inte nöjd med ministerns svar om spårsatsningar i Stockholm.
– Järnvägen levererar inte och det går ut över människors vardag, säger Tamsons (M).

På onsdagen reste infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) runt i Stockholm för att få veta mer om framtida trafikbehov i Stockholm.

Eneroth (S) sa bland annat till Lokaltidningen Mitt i att många i Sverige vill ha del av Trafikverkets pengar till järnväg och att alla projekt inte kan tillgodoses. Han sa också att Citybanan levererat en bättre tågtrafik i Stockholm.

Det håller Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och högst ansvarig politiker för SL, inte med om.

– Det är anmärkningsvärt och aningen oinsatt att fälla den typen av kommentarer till Stockholms pendlare. Det är tydligt att Citybanan inte levererar som utlovat. Antalet avgångar är för få, säger Kristoffer Tamsons (M).

Eneroth (S) kunde heller inte ge besked om utbyggnader i järnvägen som behöver göras – bland annat fyrspår förbi Sundbyberg och nya vändspår i Sollentuna – för att kunna nyttja Citybanans fulla potential.

– Jag förutsätter att Socialdemokraterna inte sopar problemen under mattan och flyr sitt ansvar. Vi behöver beslut och handling nu. Vi satsar inte miljarder i nya tåg och nya stationer för samma eller sämre trafik som i dag, säger Kristoffer Tamsons (M).