Premiär för nya busslinjen till Sickla udde

Insändarskribenten är besviken på att bussen dras in.
Snart är det premiär för nya busslinjen 484.
Nu på måndag den 10 december startar den nya busslinjen 484, som ska gå från Mölnvik direkt till Sickla udde för vidare färd med Tvärbanan.
Den nya linjen kommer att trafikeras i rusningtrafik på vardagar.

För många Värmdöbor kommer den nya linjen, med nummer 484, att innebära färre byten på resan till sina arbetsplatser och tillbaka hem.

I första hand kommer den erbjuda Värmdöborna nya möjligheter att ta sig in till andra delar av Stockholm, samtidigt kommer linje 484 avlasta Slussen samt stombusslinjen 474. Valet av Sickla som ändhållplats beror på möjlighet att ta sig vidare med Tvärbanan.

Nu slipper resenärer ta sig hela vägen till Henriksdal

– Nu slipper resenärer ta sig hela vägen till Henriksdal och byta till linje 71. För de som ska vidare mot exempelvis Årsta innebär detta ett byte mindre, säger Oscar Lefwerth, planeringschef på Keolis som kör trafiken för SL:s räkning, i ett pressmeddelande.

Utöver den nya linjen sker flera förlängningar av linjer samt utökning av turer i samband med tidtabellsbytet 9 december. Bland annat kommer Ingarö få fler direktförbindelser kvällstid vilket sparar resande cirka 10 minuter. Även Norra Värmdö kommer att få motsvarande utökning av direktförbindelser kvällstid.

Här kan du läsa den nya tidtabellen för linjen.