Roslagsbor om Arriva: ”Inget kan bli sämre”

Arriva har haft problem med resenärernas förtroende ända sedan kaosövertagandet 2013.
Arriva har haft problem med resenärernas förtroende ända sedan kaosövertagandet 2013.
Förra veckans besked att Arriva inte får förlängt kontrakt i norrort väckte stor glädje bland många Roslagsbor. På sociala medier tyckte många att beslutet var helt rätt.

Att säga att trafikbolaget Arriva är särskilt omtyckt i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker vore att ljuga.

Tvärtom var det många som förra veckan blev glada när Landstingets trafiknämnd beslutade att inte ge Arriva förlängt kontrakt i norrort efter 2021. Så här kommenterade några läsare beskedet:

”Äntligen!”

”Bästa nyheten på länge. Men 2021 …!”

”Bästa nyheten på länge”

”Så bra! Arriva är som influensa, det tar tid att bli av med och man önskar att man aldrig ska drabbas av skiten igen.”

”Dom har förstört en tidigare fungerande kollektivtrafik totalt. Endast halvtimmestrafik vardagar och entimmes på helger och det med kortvagnar. Glesbygden i Norrland har snart bättre trafik än vi. Bort med Arriva och ställ allt till rätta igen som det var förr och dom kan ta med sig sina trasiga bussar.”

”Hur ska man orka med Arriva i 4 år till?..?”

”De toooooooog tiiiiiiid”

Fast alla som kommenterat beslutet på sociala medier tror inte att det nödvändigtvis blir bättre om ett annat trafikbolag än Arriva vinner den nya upphandlingen:

”Arriva är inte sämre än någon annan i SL trafiken”

”Men det är många resenärer som vittnat om busschaufförer som inte hittat, om bristande punktlighet, att de inte kan svara på frågor och annat”. Men det är ingen som har tänkt på att det antagligen fortfarande kommer att i stort sett vara samma förare som kör, det är bara det att de ha bytt uniform och så kanske det står t.ex. Nisses Buss på den istället.”

Andra tror att beslutet kan påverka kollektivtrafiken i norrort fram till 2021:

”Nu finns det ingen anledning alls för Arriva att bättra sig de kommande fyra åren och det kommer resenärerna få erfara….”

”Så rätt du har Anders, Arriva kommer att mer eller mindre ”skita” i resenärerna nu du får tänka på mig när jag sitter på Roslagsbanan och du i din bil…”

 

LÄS MER:

SL förlänger inte med Arriva