Flera skadade efter frontalkrock i Vallentuna

Ambulanshelikopter förde en av de skadade till sjukhus.
Ambulanshelikopter förde en av de skadade till sjukhus.
Sju personer är skadade efter en frontalkrock i Kårsta, Vallentuna. Fem av de skadade är förda till sjukhus.
– En person är allvarligt skadad och förd till sjukhus med ambulanshelikopter, säger Anders Bryngelsson på polisens ledningscentral.

Två personbilar krockade på länsväg 979 utanför Kårsta i Vallentuna och sju personer skadades. Fem av dem fördes till sjukhus medan två av personerna kunde undersökas på plats.

”En allvarligt skadad och förd till sjukhus med helikopter”

– Det är sju som är skadade efter en trafikolycka. Just nu vet vi inte hur pass allvarligt skadade personerna är mer än att en är allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, säger Anders Bryngelsson på polisens ledningscentral till Mitt i.

Frontalkrock med två personbilar

De två personbilarna ska ha frontalkrockat och räddningstjänsten stängde av vägen vilket skapade långa köer. Larmet om trafikolyckan kom in vi 13-tiden på måndagseftermiddagen till polisen och strax innan klockan 14 var trafiken igång igen.

– Vi har ingen information om vad det var som hände eller om fördelningen av personer i bilarna, säger Anders Bryngelsson.

Händelsen är rubricerad som en trafikolycka med personskada och i nuläget finns inga misstankar om att något brott ska ha skett.