ANNONS
Buss.
Arriva har anställt 165 chaufförer för att klara ersättningstrafiken.

Skakig start for ersättningstrafiken

Nyheter / Trafik 

Flera resenärer vittnar om stora förseningar och bussförare som inte hittade när Arrivas ersättningstrafik för Roslagsbanan drog igång.

ANNONS

Trots löften från Arriva om att alla ny bussförare skulle hitta präglades den första vardagsmorgonen utan Roslagsbanan av förseningar för Vallentunapendlarna.

– Min fru kom 40 minuter försent. Det är katastrof, särskilt eftersom det lovat att allt skulle fungera så bra, säger Lindholmenbon Rikard Norstedt.

I sociala medier finns fler vittnesmål om bussförare som kört förbi hållplatser där passagerare stått och väntat och försenade bussar. Ett inlägg berättar om en förar som gått ut och frågar en ortsbo om vägen.

Mitt i provåkte buss 27x, som ska åka från Vallentuna via Arningeleden till Danderyd. Förutom att bussen missade en station var det inga problem att hitta. Bussen var däremot cirka 20 minuter försenad.

På Arrivas presstjänst säger man att man inte fått in så många rapporter om störningar i trafiken.

Även i helgen fungerade ersättningstrafiken knackigt. Då var det lördagens snöfall som ställde till det. Enligt rapporter körde tre bussar i diket i norra Vallentuna.

Trafikanter berättar också om förare som kört mycket osäkert.

– I söndags körde jag bil på Arningeleden, det var inte halt och bra väglag. Jag hamnade bakom en buss som körde i 30-40 kilometer i timmen och stannade vid varenda rondell och såg ut att leta efter något, berättar Rikard Norstedt, Lindholmen.

 

 

ANNONS

Fler nyheter från Stockholm

Brand i Tullinge
Nyheter

Spridningsrisk när flerfamiljshus brann

Kultur

Kalle Assbring vinnare av Fotobokspriset 2017

Nyheter

Kungen impad av arbetet mot våld i Norsborg

Nyheter

Här ska det byggas om för bättre cykeltrafik

Kultur

Berättelsen bakom New Yorkbilderna

Brott

Nya uppgifter om morden i Hallonbergen

ANNONS
ANNONS