Välj ditt område
Buss.
Arriva har anställt 165 chaufförer för att klara ersättningstrafiken.

Skakig start for ersättningstrafiken

Nyheter / Trafik Flera resenärer vittnar om stora förseningar och bussförare som inte hittade när Arrivas ersättningstrafik för Roslagsbanan drog igång.

Trots löften från Arriva om att alla ny bussförare skulle hitta präglades den första vardagsmorgonen utan Roslagsbanan av förseningar för Vallentunapendlarna.

– Min fru kom 40 minuter försent. Det är katastrof, särskilt eftersom det lovat att allt skulle fungera så bra, säger Lindholmenbon Rikard Norstedt.

I sociala medier finns fler vittnesmål om bussförare som kört förbi hållplatser där passagerare stått och väntat och försenade bussar. Ett inlägg berättar om en förar som gått ut och frågar en ortsbo om vägen.

Mitt i provåkte buss 27x, som ska åka från Vallentuna via Arningeleden till Danderyd. Förutom att bussen missade en station var det inga problem att hitta. Bussen var däremot cirka 20 minuter försenad.

På Arrivas presstjänst säger man att man inte fått in så många rapporter om störningar i trafiken.

Även i helgen fungerade ersättningstrafiken knackigt. Då var det lördagens snöfall som ställde till det. Enligt rapporter körde tre bussar i diket i norra Vallentuna.

Trafikanter berättar också om förare som kört mycket osäkert.

– I söndags körde jag bil på Arningeleden, det var inte halt och bra väglag. Jag hamnade bakom en buss som körde i 30-40 kilometer i timmen och stannade vid varenda rondell och såg ut att leta efter något, berättar Rikard Norstedt, Lindholmen.

 

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Bostad

Galna förslaget: Fyll Örbyleden med vatten

Nyheter

Slagsmål urartade i skottlossning

Nyheter

Kanotklubb vill ta över Liljeholmsbadet

Nyheter

Trummisen som förändrade hela musikindustrin

Hässelby strand
Insändare

Efterlysning: ”En modig kvinna räddade mig”

Morgonkollen

Handlare pressas på pengar av gäng