Feltryck bakom skrattfest på gröna linjen

Meddelandet som gick ut på perrongerna längs linje 18 i måndags kväll.
Meddelandet som gick ut på perrongerna längs linje 18 i måndags kväll.
”Försenad pga förseningar” skrev SL på skylten i tunnelbanan. Nu kommer förklaringen till den skrattretande missen.
– I det här fallet har det antagligen gått lite för fort, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

Det brukar krävas ganska mycket för att muntra upp stressade resenärer som står och väntar på ett försenat tåg. Men i måndags kväll lyckades nog SL få en och annan att dra på munnen, eller i alla fall höja på ögonbrynen.

Jon Jordås var en av många som stod och väntade på tåget söderut mot Farsta strand. Han befann sig på perrongen på Hötorget när det märkliga meddelandet dök upp på skylten: ”Försenad pga förseningar”.

– Jag tänkte direkt att SL nu givit upp totalt och bytt ut informationen mot en sorts dadaistisk poesi, säger Jon Jordås till Mitt i.

Han tog en bild och la upp på Facebook där den snabbt lockade fram en hel del humoristiska kommentarer. På Mitt i Farstas Facebook-sida har över hundra personer hittills reagerat på bilden – de flesta med ett rejält garv.

Mitt i ringde upp SL:s presstjänst för att höra hur tankarna egentligen gick när meddelandet skickades ut.

– Det är en människa som sitter framför en skärm och kombinerar ihop olika budskap ur en lista. I det här fallet har det antagligen gått lite för fort och den som skulle välja orsak till förseningen klickade fel. Det är olyckligt och jag förstår att det kan se roligt ut, men det är sånt som händer, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

SL ska nu se över sitt system för att undvika liknande misstag i framtiden.

– Vi ska kolla om det går att lägga in spärrar så att det inte går att göra så olyckliga kombinationer, säger Claes Keisu.

Hur påverkas förtroendet för SL när ett sånt här meddelande går ut till stressade resenärer?

– Ja, folk kanske får sig ett gott skratt i alla fall.