Nacka vill slippa broavgift för nya Skurubron

nya Skurubron
Nya Skurubron börjar byggas senare i år
Nu säger även Nacka kommun nej till att finansiera nya Skurubron med en broavgift.
– Jag har i dag på stadsutvecklingsutskottets sammanträde föreslagit att vi ska tillskriva regeringen med uppmaning att inte införa avgifter på nya Skurubron, skriver Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett mejl till Mitt i. 

Mitt i har tidigare skrivit om att Värmdöpolitikerna tycker att det är fel att Värmdöborna ska betala en avgift för att köra på nya Skurubron, för att finansieria byggandet av bron.

Trafikverket har till Mitt i sagt att finansieringen av byggandet av bron är lagstyrd och då kräver att en viss del av kostnaden ska avgiftsfinansieras. Avtalet har Trafikverket förhandlat fram med Nacka kommun, eftersom bron ska byggas på Nackas mark.

I dag tisdag har kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau (M), och en majoritet i kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott valt att sälla sig till de som tycker att bron inte ska finansieras med en avgift. I ett mejl till Mitt i skriver Mats Gerdau:

– Jag har i dag på stadsutvecklingsutskottets sammanträde föreslagit att vi ska tillskriva regeringen med uppmaning att inte införa avgifter på nya Skurubron. Skälet är den kraftiga förseningen av bygget. Enligt avtalet skulle ju byggstarten ha varit 2014, men kommer igång förs nu i vår. Vi tycker att det är både rimligt och skäligt att staten tar ansvar för förseningen och därför kompenserar Nacka- och Värmdöborna genom att inte ta ut avgifter på den nya statliga bron.