Snökaoset: 130 inställda flyg

Arlanda och Bromma drabbades också av snöovädret. Så här såg det ut på onsdagskvällen när snöfallet upphört.
Arlanda och Bromma drabbades också av snöovädret. Så här såg det ut på onsdagskvällen när snöfallet upphört.
Flygtrafiken på Arlanda och Bromma kände också av snöovädret på onsdagen. Hela 130 ankomster och avgångar ställdes in på flygplatserna, men på torsdag hoppas man på bara mindre störningar.

– Vi har haft omfattande störningar och fått jobba intensivt med att snöröja och ploga framför allt start- och landningsbanor, säger Ulrika Fager, presskommunikatör på Swedavia som ansvarar för flygplatserna Arlanda och Bromma.

Enligt Swedavia fick 40 starter och landningar ställas in på Arlanda på onsdagen på grund av snöovädret – av totalt 600. På Bromma flygplats, som bara har en bana, ställdes så många som 90 av 180-200 ankomster/avgångar in.

Dessutom orsakade snön en mängd förseningar i flygtrafiken.

– Vi har haft upp till flera timmars förseningar på Bromma, och även uppemot ett par timmars förseningar på Arlanda. Men resenärerna har varit vid gott mod. De har förstått att det här är något vi inte kan rå för.

Under torsdagen tror hon att flyget åter kommer att kunna gå rätt så normalt.

– Enligt vår prognos kommer det ingen omfattande nederbörd i morgon (Läs: på torsdag 10/11). Men vi förväntar oss att det kan bli en del följdförseningar.