Södergående pendeltåg går via Stockholm City igen

Rulltrappor till pendeltågen på Stockholm City.
Det blir att röra på sig om man ska upp och ner från perrongen.
Pendeltågen söderut stannar återigen på perrong 3 och 4 vid Stockholm City. Rulltrapporna är säkrade så att pendelresenärer kan gå i dem, men de är fortfarande inte igång.

Under måndagen gick de svarta gummihandledarna på rulltrapporna sönder och av säkerhetsskäl stängdes perrong 3 och 4 av då utrymningskapaciteten inte var tillräckligt.

Resenärer fick istället ta sig via Odenplan och Södra station för att komma vidare söderut med pendeltåg och tunnelbana.

Går att gå i rulltrapporna

Nu är rulltrapporna säkrade så att pendelresenärer kan ta sig till och från plattformen, men det blir många trappsteg för resenärerna.

– Inga rulltrappor är igång men de är säkrade så att man kan gå i dem, men vi har en restriktion på ett visst antal personer som får vistas på plattformen, säger Johan Nordgren på SL:s pressjour.

Kan bli kö till perrongen

Som mest får 2 300 personer vistas på perrongen. Enligt SL är det inte säkert att det blir ett problem  i dag men det finns personal på plats för att hålla koll på säkerheten.

– Det finns värdar ute som ska säkerställa att det inte blir för många på plattformen. Restriktionen på 2 300 personer kanske är ungefär två tåg, och om många väntar på perrongen kan det innebära att vissa kommer få vänta innan de kan ta sig ner, säger Johan Nordgren.