Sprängningar stoppar trafik

Bilkö på motorväg
Arkivbild.
Trafiken på E18 kommer att stoppas i perioder när sprängningsarbeten sätter igång för den nya biogasanläggningen i Högbytorp utanför Bro.

NCC har fått tillstånd att spränga mellan februari och december för att förbereda för den nya biogas- och kraftvärmeanläggningen i Högbytorp utanför Bro. När man spränger måste trafiken stängas av på E18 i tio minuter till en kvart varje gång.

Tiderna som det kan sprängas på är vardagar klockan 10.00 till 10.10 och 14.00 till 14.10, förutom fredagar då de bara får spränga på förmiddagen. Det kommer inte att sprängas varje dag, utan det gäller att hålla sig uppdaterad på trafiknyheterna.

– Vi kan spränga två gånger på en dag, men troligtvis blir det bara en gång. Och det kanske vi gör en gång i veckan, säger Thomas Krekula som är projektchef på NCC.

Avstängningen kommer att gälla mellan trafikplats Draget söder om Bålsta och trafikplats Bro.

Mellan maj och september har man också tillstånd att spränga mellan 19.30 och 19.40. Sprängningar kommer inte att utföras på helgdagar eller dag före helgdag. Den senaste informationen kommer finnas på trafiken.nu och i P4:s trafikrapporter i radion.