Välj ditt område
Bilkö på motorväg
Arkivbild.

Sprängningar stoppar trafik

Trafik Trafiken på E18 kommer att stoppas i perioder när sprängningsarbeten sätter igång för den nya biogasanläggningen i Högbytorp utanför Bro.

NCC har fått tillstånd att spränga mellan februari och december för att förbereda för den nya biogas- och kraftvärmeanläggningen i Högbytorp utanför Bro. När man spränger måste trafiken stängas av på E18 i tio minuter till en kvart varje gång.

Tiderna som det kan sprängas på är vardagar klockan 10.00 till 10.10 och 14.00 till 14.10, förutom fredagar då de bara får spränga på förmiddagen. Det kommer inte att sprängas varje dag, utan det gäller att hålla sig uppdaterad på trafiknyheterna.

– Vi kan spränga två gånger på en dag, men troligtvis blir det bara en gång. Och det kanske vi gör en gång i veckan, säger Thomas Krekula som är projektchef på NCC.

Avstängningen kommer att gälla mellan trafikplats Draget söder om Bålsta och trafikplats Bro.

Mellan maj och september har man också tillstånd att spränga mellan 19.30 och 19.40. Sprängningar kommer inte att utföras på helgdagar eller dag före helgdag. Den senaste informationen kommer finnas på trafiken.nu och i P4:s trafikrapporter i radion.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Sjukvård

S:t Göran får BB med 4000 platser per år

Morgonkollen

Nya lokaler möjliggör 4000 fler förlossningar

Hälsa och motion

Tio utvalda ska springa genom hela skärgården

Nyheter

Hamnade under buss vid trafikolycka

Nyheter

Upprop för att bevara hotade Pålsundet

Nyheter

Nya ägare: Kista gård blir lyxhotell