Testpiloter sökes till kommunens elcyklar

elcykel
Åtta bilister får låna en elcykel av kommunen under en månad.
Är du trött på bilköer och trängselskatt? Vill du skaffa mer klimatsmarta och hälsosamma resvanor och funderar på att börja cykla till jobbet?? Då kan du anmäla dig till Sollentuna kommuns nya elcykelprojekt.

– Elcykling är kul och ett bra sätt att förflytta sig lite längre sträckor utan att behöva bli svettig. Jag hoppas att projektet ska få fler att upptäcka hur smidigt och snabbt det kan vara att ta sig fram med elcykel, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i natur- och tekniknämnden, till kommunens hemsida.

Sollentuna kommun startar ett elcykelprojekt i samarbete med nätverket ResSmart. Syftet är att uppmuntra bilister att skippa bilen och ta cykeln i stället.

Åtta bilister sökes

Nu söker kommunen åtta personer som brukar ta bilen till jobbet eller skolan och vill börja elcykla i stället, minst två mil, tre gånger i veckan, från den 2 till den 27 september.

För att få delta i utmaningen ska du vara minst 18 år, bo i Sollentuna och vanligtvis köra bil till jobbet eller skolan. Du ska också registrera dina elcykelresor via appen Strava och delta på ett uppstarts- och ett avslutningsmöte.

Låna elcykel i en månad

Vilka åtta som väljs ut till projektet baseras på motivering och viljan att dela med dig av sina erfarenheter av elcykling.

De åtta testpiloterna får låna en ny elcykel gratis i en månad, möjlighet att köpa elcykeln till rabatterat pris efter avklarad utmaning, tips och inspiration, och möjlighet att utbyta erfarenheter med andra nya elcyklister.

Här kan du läsa mer och göra en intresseanmälan. Sista anmälningsdag är den 14 juni.