Vill visa upp trafikkaos vid Nobel Center

Aktion med turistbussar för att visa på trafikproblemen som nya Nobel Center på Blasieholmen kan skapa
Båtbolaget Strömma vill visa på det trafikkaos de tror uppstår vid evenemang.
På båtbolaget Strömma är man oroliga att stockholmarna kommer att störa sig på turister.
– Vi kan inte stapla besöksmål på varandra här inne, säger Strömmas vd Jan Larsén.

På fredagen ville Strömma kanalbolag visa på det kaos man menar kommer att uppstå vid stora evenemang på Nobel Center. Detta genom att få ut flera bussar till Blasieholmen på en gång.

– Det trafikkaoset kommer inte gynna närboende och definitivt inte oss som finns i närområdet, säger Strömmas vd Jan Larsén och fortsätter:

– Det kommer skapa irritation, ilska och det är lokalbefolkningen som kommer att hamna i kläm. Turisterna kommer att pekas ut som skälet till kaoset och stockholmarna kommer säga att vi inte vill ha dem här i stan.

Gillar Norrtull

Jan Larsén uppskattar att det skulle komma 32 bussar vid fullsatta evenemang på Nobel Center och att bussarna skulle stå på rad runt hela Blasieholmen.

– På Friends arena har man fått kritik för trafiksituationen eftersom det är för lite space kring arenan. Det kommer bli samma här också, tror Jan Larsén.

Är ni emot bygget generellt?

–Vi tycker det vore utmärkt att lägga ett så stort varumärke vid Wenner-Gren center. Vi kan inte stapla besöksmål på varandra här inne och Brunnsviken är ett alldeles för outnyttjat område dessutom, säger Jan Larsén.