Min lokala hjälte

Trafikljus skapade kaos i Vaxholm

På onsdagsmorgonen har det varit trafikkaos i Vaxholm.
På onsdagsmorgonen har det varit trafikkaos i Vaxholm.
På onsdagsmorgonen har det varit totalstopp på 274:an i Vaxholm, mitt i morgonrusningen. Orsaken: krånglande trafikljus.

På onsdagsmorgonen (19/10) har det varit långa köer med frustrerade bilpendlare som suttit fast i Vaxholm. Orsaken är nyuppsatta trafikljus i samband med de pågående broreparationerna längs vaxholmsvägen.

– Det här är inte acceptabelt, säger Camilla Wärn som driver taxiåkeri med tio bilar, som bland annat kör skolbarn.

Hon berättar hur skolor blivit oroliga när barnen inte dykt upp i tid, och om pendlare som kommit för sent till sina jobb.

– Det tog en timme extra i morse! Det får inte vara så här.

Enligt Trafikverket berodde stoppet på ett tekniskt fel på de tillfälliga trafikljusen.

– Trafikljusen ska stå inställda på intervall, men jag tror det har fastnat på rött. Polis och vår entreprenör är på plats för att försöka styra trafiken och åtgärda felet så snabbt som möjligt, säger Louay Melki, projektansvarig på Trafikverket.

Totalt är det tre broar som renoveras längs 274:an – bron mellan Bullerholmen och Resarö, den mellan Resarö och Kullön och den lilla bron vid Bullerholmen. Enligt Louay Melki var det sedan man igår satte upp trafikljus för att påbörja arbetet vid Bullerholmen som problemen uppstod.

– Jag har bett vår entreprenör att åtgärda felet, men om det fortfarande är kaos då kommer vi att avetablera oss vid Bullerholmen tills den första bron vi arbetar med är färdig, säger Louay Melki.