Flera trafikskyltar sågades av i Brandbergen

Flera parkeringsstolpar har sågats ner vid Lodjuret, Haninge.
Här har två stolpar systematiskt av.
Flera trafikstolpar har sågats ner vid infarter till två bostadsområden i Brandbergen. Något som blir en dyr kostnad för föreningen.

På infarten till Stora björnens gata samt infarten till Lodjurets gata i Brandbergen har tre trafikstolpar sågats av. När de första sågades ner så sattes parkeringsskyltarna upp på belysningsstolpe i stället. Men då åkte även de i backen.

– Jag har bott här i tio år och aldrig varit med om det tidigare, säger Björn Löfgren ordförande för samfällighetsföreningen Södra Brandbergens Gemensamhetsanläggning (SBG).

Parkeringsreglerna eller skyltningen i området har inte ändrats, men däremot kan det finnas nitiska parkeringsvakter, spekulerar Björn Löfgren.

– Jag vet inte varför någon gör det här, men det enda jag kan tänka mig är att någon blivit förbannad för att de fått parkeringsböter.

Ingen har sett när stolparna sågats ner vid Stora Björnen eller Lodjurets infarter. Och det finns inte heller några rapporter om nersågade stolpar vid andra samfällighetsföreningar.

– Vi har polisanmält det, men de har ju inget att gå på. Den eller de som gjort det här har gjort det tyst på natten, säger Björn.

Just nu sitter skyltarna uppe provisoriskt i väntan på att nya stolpar ska beställas och ska gjutas fast.

–  Detta går inte på försäkringen och är dyrt. Gissningsvis kommer det att kosta mellan 50 000 till 75 000 kronor för föreningen.

Läs mer Haningenyheter:

Kommunen kan införa vinterunderhåll i park

Dyra böter för smutsiga registreringsskyltar

 Få koll på veckans viktigaste nyheter. Prenumerera på Mitt i Haninges nyhetsbrev!