Trafikläget under tisdagens snöoväder

snöväder 27 februari 2018 huddinge
Så här såg det ut i Huddinge på tisdagsmorgonen.
Snöfall och hårda vindar gör att SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Östersjölandskapen. Flera olyckor har inträffat på länets vägar. E4 vid Järva krog var helt avstängd efter en kollision på förmiddagen och en krock vid infarten till Hammarbytunneln har gjort att den stängts helt.

Morgonens och förmiddagens snöfall orsakar störningar i såväl vägtrafiken som kollektivtrafiken. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Stockholms län och övriga Östersjölandskap.

– Det är värst på Södertörn. På en del ställen ser man knappt handen framför sig. Det gäller att hålla avstånd på vägarna. Helst ska man inte ge sig ut med bilen, säger Eva Nilsson vid polisens presstjänst.

Flera olyckor

På E4 vid Järva krog i södergående riktning var flera bilar inblandade i en krasch vid 10-tiden. Polisen stängde av E4 i höjd med Ulriksdals golfklubb under räddningsarbetet med långa köer som följd. I samband med olyckan har ett av fordonen hamnat i diket. Det är oklart om någon är skadad. Tre bilar fick bärgas därifrån.

Vid 10-tiden stängdes Hammarbytunneln i riktning mot Nacka efter en olycka vid infarten till tunneln med två personbilar och en lastbil inblandade. Tunneln är öppen igen. Det är inte känt om någon skadats vid olyckan.

Stökigt i trafiken vid Årsta när Södra länken stängde. Foto: trafiken.nu

Klockan 10.45 rapporterades det om en olycka på väg 571 i Tullinge, båda riktningarna påverkas.

11.20 – olycka mellan flera fordon på Essingeleden strax före norra infarten till Fredhällstunneln. Ett körfält är blockerat.

11.35 – olycka vid trafikplats Enskede på väg 73 mot Nynäshamn. Lastbil och personbil är inblandade. Ett körfält blockerat.

Nynäsvägen

Dåligt sikt på vägarna på Södertörn. Foto: Pekka Pääkkö

Flera mindre kollisioner och avåkningar rapporterades in till polisen under morgonen, dock utan allvarliga personskador, bland annat vid Salemvägen-Säbyvägen, på väg 73 vid trafikplats Jordbro, på Skanstullsbron och på E18 i höjd med Danderyds sjukhus.

Inställda bussar i söderort

Bussarna 783, 852, 856, 858, 848 och 861 är inställde till tidigast klockan 15 rapporterar SL.

Pendeltåget går med förseningar och oregelbundenheter i hela nätet på grund av vädret.

Efter tidigare stopp till Nynäshamn går nu ett tåg mellan Nynäshamn och Segersäng samt ett tåg mellan Västerhaninge och Segersäng med timmestrafik. Det är tågbyte som gäller i Segersäng.

Roslagsbanan dras med inställda avgångar och förseningar till följd av vädret.

På grön linje 19 mot Hässelby var trafiken oregelbunden under morgonen. För grön linje 17, 18 och 19 södergående tog det stopp vid Gullmarsplan vid 07-tiden på grund av växelfel, och trafiken kom så småningom igång med reducerad trafik. Nacka-Värmdöbussarna uppges ha haft förseningar.

Problem för flyget

För flyg från Arlanda var det även denna förmiddag en hel del förseningar och några inställda avgångar.