Min lokala hjälte

Tunnelbanans tak läcker in vatten

Att utreda läckaget i tunnelbanan på gröna linjen mellan Medborgarplatsen och Skanstull beräknas kosta fyra miljoner kronor.
Att utreda läckaget i tunnelbanan på gröna linjen mellan Medborgarplatsen och Skanstull beräknas kosta fyra miljoner kronor.
Taket läcker in vatten på gröna linjen mellan stationerna Medborgarplatsen och Skanstull. Nu måste det lagas.

Dripp, dropp, dripp, dropp. Inspektioner har visat att taket i tunneln på den gröna tunnelbanelinjen mellan Skanstull och Medis läcker in vatten. Det framkommer av ett tjänsteutlåtande från trafikförvaltningen i landstinget.

Trafiknämnden vill nu att landstingsstyrelsen ska öppna upp plånboken – och ge fyra miljoner till att utreda läckagets omfattning.

Vad det i slutändan kommer att kosta att laga läckaget i tunneln, och hur lång tid det kommer att ta, kommer att redovisas i genomförandebeslutet. Det är oklart på vilket sätt reparationen kommer att påverka tunnelbanetrafiken, om det till exempel blir inställda turer på sträckan.

Stockholms stads trafikkontor ska, med start under 2017, bygga om gaturummet på Götgatan mellan Ringvägen och Folkungagatan. Att laga tunnelbanans tak kan samordnas med detta, föreslår trafikförvaltningen.

Landstingsstyrelsen sammanträder nästa gång den 25 oktober.