Välj ditt område
En man fördes till sjukhus.
En man fördes till sjukhus.

Två tunnelolyckor under eftermiddagen

Nyheter / Trafik Två trafikolyckor inträffade under måndagseftermiddagen i tunnlar kring Gullmarsplan. En man fördes till sjukhus och delgavs också misstanke om vårdslöshet i trafik.

Under måndagseftermiddagen skedde två trafikolyckor i tunnlar kring Gullmarsplan. Den allvarligare av dem ledde till att Skeppartunneln stängdes av i södergående riktning vid uppfarten till Nynäsvägen (väg 73).

Där var en MC och en bil inblandade i olyckan, som inträffade strax innan klockan tre. Bilisten var chockad men behövde inte sjukvård. Värre gick det för MC-föraren, en man som fördes till sjukhus i ambulans. Föraren var vaken och talbar, men hur allvarligt skadad han blev är oklart.

– Exakt hur olyckan gått till vet jag inte, men man har gjort bedömningen att MC-föraren var skyldig till den, och har delgivit honom misstanke om vårdslöshet i trafik, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Ungefär en timme tidigare inträffade en annan olycka ett stenkast bort, där två personbilar krockat i Hammarbytunneln i riktning mot Nynäshamn. Trafiken stod still en stund, men därefter kunde alla inblandade köra från platsen utan behov av bärgning.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Flera ministrar har fått pulverbrev

Nyheter

Brev med pulver skickat till Ibrahim Baylan

Nyheter

Kör MC i löpspåren – på span efter blottare

Nyheter

Risk för kaos på Medis till helgen

Brott

Hemtjänst stal guldtand från åldring

Nyheter

2022 ska nya Lidingöbron stå klar