Två tunnelolyckor under eftermiddagen

En man fördes till sjukhus.
En man fördes till sjukhus.
Två trafikolyckor inträffade under måndagseftermiddagen i tunnlar kring Gullmarsplan. En man fördes till sjukhus och delgavs också misstanke om vårdslöshet i trafik.

Under måndagseftermiddagen skedde två trafikolyckor i tunnlar kring Gullmarsplan. Den allvarligare av dem ledde till att Skeppartunneln stängdes av i södergående riktning vid uppfarten till Nynäsvägen (väg 73).

Där var en MC och en bil inblandade i olyckan, som inträffade strax innan klockan tre. Bilisten var chockad men behövde inte sjukvård. Värre gick det för MC-föraren, en man som fördes till sjukhus i ambulans. Föraren var vaken och talbar, men hur allvarligt skadad han blev är oklart.

– Exakt hur olyckan gått till vet jag inte, men man har gjort bedömningen att MC-föraren var skyldig till den, och har delgivit honom misstanke om vårdslöshet i trafik, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Ungefär en timme tidigare inträffade en annan olycka ett stenkast bort, där två personbilar krockat i Hammarbytunneln i riktning mot Nynäshamn. Trafiken stod still en stund, men därefter kunde alla inblandade köra från platsen utan behov av bärgning.