Utökade sopsaltningen försenades i Haninge

Sopsaltningen i Haninge utökas denna vinter – men förseningar gjorde att den inte kom igång i full styrka förrän vid årsskiftet.
Sopsaltningen i Haninge utökas denna vinter – men förseningar gjorde att den inte kom igån
Haninge kommun slog på stort i vinter och utökade sopsaltningen får cyklister och gående från en till tre maskiner. Men förseningar gjorde att det var först från årsskiftet man hade full styrka, berättar nu Haninges tekniska chef Lars Höglund.

Flera cyklister i Haninge har kanske undrat varför sopsaltningen inte var igång i utlovad styrka i början av vintern.

I facebookgruppen ”Cykla i Haninge” har frågan bland annat ställts i kommentarsfälten.

”Enligt artikeln skulle sopsaltningen utökas i slutet av november men vet någon varför den inte kommit igång än? Regionala stråket längs Gudöbroleden sandas fortfarande”, skrev bland annat i gruppen.


Läs mer: Haninge kommun ökar sopsaltningen kraftigt


Från slutet av november skulle tre sopsaltare vara på plats i Haninge – men nu säger Haninges tekniska chef Lars Höglund att det blev förseningar.

– Leveransen av en dragmaskin och ett saltaggregat var försenat, och därför var vi inte igång med alla tre sopsaltare förrän årsskiftet. Men i min värld var de två andra maskiner igång i november. Sen kan en maskin gått sönder och stått någon dag, men det är sådant som händer, säger han.

Annars tycker han att saltsopningen fungerat bra.

–  Det tycker jag. Det är ju bara när det vräker ner snö som det inte funkar, säger Lars Höglund.